Bijzondere foto's van de dieren in hun natuurlijke leefgebied.

16 May 2018 14:46

 

Zoals jullie weten worden hier nu dankzij onze crowdfundingsactie doorlopend bosolifanten beschermd en gemonitord. Deze door stropers bedreigde dieren kunnen deze extra bewaking goed gebruiken. Nki en Boumba Bek zijn twee belangrijke gebieden waar de bosolifant van Centraal Afrika nog voorkomt.

Maar er komen ook allerlei andere dieren voor in dit gebied. De cameravallen die door rangers zijn opgehangen om (vooral) de bosolifanten in de gaten te kunnen houden, maken geregeld bijzondere foto's van deze dieren in hun natuurlijke leefgebied. Kijk mee!

"Dit zou allemaal niet mogelijk zijn geweest zonder de bescherming door WWF en het doorlopende harde werk van de rangers en eco-guards, die altijd aanwezig zijn in het gebied", zegt Ernest Sumelong van WWF Kameroen.

In het nationale park is bij een zogenaamde bai een patrouillepost en uitkijktoren gebouwd. Bais zijn open plekken in het bos waar wilde dieren essentiële mineralen uit de bodem komen halen; maar ze trekken ook stropers aan. Daarom is monitoren zo belangrijk.