Chainley Burn Weir

Streefbedrag behaald
van totaal € 6.178 (100%)

Thank you to our supporters for helping us to continue our work to improve the habitat of the River Tyne and maintain its status as the best salmon river in England! This work will allow fish to access some beautiful habitat for the first time since the structure was built and will contribute to the long-term sustainability of some of the most iconic species in the country.

Tyne Rivers Trust will work with a local contractor and volunteers to remove the masonry structure and use the waste materials to protect the riverbank from erosion. Removal of this weir will reconnect more than a kilometre of the watercourse for native salmonids and lead to significant habitat improvements. We look forward to reporting on the status of the project soon.

WWF Nederland

info@wwf.nl

0306937333

Jack Bloomer, visserij wetenschapper bij Tyne Rivers Trust

Dr. Jack Bloomer is een visserijwetenschapper en een expert in het gebruik van kaartsoftware. Hij houdt in de gaten of er obstructies zijn die ervoor zorgen dat de vissen zich minder goed kunnen voortbewegen en hij houdt zich bezig met de dagelijkse bestuurs- en HR-problemen binnen Tyne Rivers Trust.
Voordat hij bij de Trust kwam werken, gebruikte hij zijn ervaring en kennis om samen te werken met gemeenschappen in de Filippijnen en Bangladesh om enkele van de meest achtergestelde mensen te helpen hun visserij duurzamer te beheren zodat zij op lange termijn zijn verzekerd van voedsel en economische veiligheid.

Sinds Jack in 2016 bij de Trust kwam, heeft hij indrukwekkende werken ontwikkeld om de vispassage in het stroomgebied van de Tyne te verbeteren. Enkele van zijn beste werken zijn: de verwijdering van een aantal kleine stuwdammen, de installatie van goedkope oplossingen voor vispassage en grote, gebouwde constructies.


Bart Geenen, zoetwaterexpert bij WWF

Sinds Bart afstudeerde in Wageningen op het vakgebied waterbeheer heeft hij zich bezig gehouden met beter beheer van rivieren. In 1998 vertrok Bart naar Vietnam voor onderzoek van de Mekong rivier. De laatste 10 jaar werkte Bart voor WWF vooral in Afrika en Latijns America aan de bescherming van prachtige natuurlijke rivieren zoals de Zambezi en de Amazone. In die landen zijn rivieren de levensaders voor mens en dier. In Europa zijn we dat een beetje vergeten, maar we kunnen hier rivieren herstellen en daarmee natuur weer de ruimte geven. Daarom probeert Bart met andere rivier-experts in Europa het verwijderen van dammen in Europa op de kaart te zetten sinds 2015.

Cost Breakdown