Bouw mee aan het Seastars Koraalrif

Dosažený cíl
z € 20.000 (127%)
Uzavřeno

 

Koraalriffen zijn waanzinnig mooi én superbelangrijk als kraamkamer voor het zeeleven. Wereldwijd gaat het helaas slecht met koraal. Maar we hebben een baanbrekende manier gevonden om koraal te herstellen. Daarvoor hebben we met z’n allen inmiddels 20.000 euro verzameld; super bedankt aan alle investeerders! En we gaan door, zodat Nadia en haar team in Belize nog meer koraal kunnen herstellen! Doe mee voor 200%!

 

Marlou van Campen

marien@kentaa.nl

 

Voor de kust van het Midden-Amerikaanse land Belize ligt het Meso-Amerikaanse rif, het op één na grootste koraalrif in de wereld. Dit rif is als voedselbron en veilige haven onmisbaar voor zeedieren als tropische vissen, zeeschildpadden en de walvishaai. Voor de lokale bevolking levert het rif bovendien inkomsten op uit visserij en toerisme. Helaas is een groot deel van het rif ernstig beschadigd door klimaatverandering, ziektes en orkanen.

Sommige koralen doen er decennia over om te herstellen en groeien. Het beschermen en bewaken van koraalriffen om schade te voorkomen heeft dan ook onze prioriteit. Maar daarnaast steunen we initiatieven waar beschadigde koraalriffen hersteld kunnen worden, zoals het koraalherstelwerk in Belize.

Mariene biologen, waaronder Nadia (zie video), hebben een geweldige en innovatieve manier gevonden om het beschadigde koraalrif te herstellen.

 

 

En we doen dat samen met jou! De afgelopen vijf jaar zijn al duizenden stukken koraal teruggeplaatst. De komende twee jaar kunnen we 12.000 stukken gezond koraal terug planten, want dankzij jullie bijdragen hebben we ons doel van 20.000 euro gehaald voor Nadine en haar lokale vrienden. Super bedankt aan alle koraalinvesteerders tot nu toe: heel veel dank voor jullie steun en betrokkenheid!

Maar we gaan door naar 200%, zodat Nadia en vrienden hun belangrijke werk kunnen uitbreiden om het koraalrif weer net zo levendig en kleurrijk te helpen maken als vroeger.

Zo kan Nadia met 15.000 euro 3 nieuwe koraalkwekerijen met 11 nieuwe frames inrichten. Ook zijn twee duikuitrustingen aan vervanging toe en wil ze met een camera het werk vast kunnen leggen, zodat bijvoorbeeld de lokale bevolking en koraalonderzoekers wereldwijd over koraalherstel kunnen leren.

Bouw verder mee aan een kleurrijke, gezonde onderwaterwereld! Al vanaf 20 euro wordt jouw naam vermeld op de aftiteling van een film over dit koraalherstelproject. Afhankelijk van de grootte van je bijdrage krijg je de mogelijkheid om in Blijdorp’s Oceanium zelf tussen de haaien te zwemmen.