De Steur redt de steur

Jiska de Steur
Qr
from € 1.000 (80%)

Goed nieuws! Het WNF heeft het beoogde bedrag van 15.000 euro binnen! Nu kunnen ze vrijwel zeker alle steurtjes uit gaan zetten deze zomer. Dankzij 967 damverwijderaars uit 10 landen gaat het Wereld Natuurfonds dammen in Oekraïne en Litouwen verwijderen. De steuren worden uitgezet in de Donau, de enige rivier in Europa waar deze met uitsterven bedreigde vis zich nog voortplant. Omdat ik zelf ook een Steur ben wil ik dit dier natuurlijk helpen. Daarnaast ben ik tegen zwerfafval, wat met name bij waterdieren veel ellende kan veroorzaken. Daarom hoop ik dat jullie mij willen sponsoren bij het opruimen van zwerfafval.

Zodat jullie weten dat ik niet stilzit zal ik in mijn blog verslag doen van alle keren dat ik zwerfvuil raap. Omdat ik zelf nog niet op mijn streefbedrag van 1000 euro zit ga ik nog even door met deze actie. Het geld dat hierbbij opgehaald wordt gaat naar het volgende project om dammen te verwijderen en dit is in Engeland, bij de Tyne: https://crowdfunding.wnf.nl/project/chainley-burn-weir 

Check mijn blog (bij nieuws) voor wat eenvoudige tips om minder plastic te gebruiken!

Het is ook een beetje Abma redt de steur, want mijn schoonvader wees mij op deze actie. Zonder hem had ik de nieuwsbrief waarschijnlijk niet gelezen, dus mede namens alle steurtjes: skoanheit tanke wol!